En helt (o)vanlig dag.
Som att vilken Luleådag som helst, vi planerar in en lunch men innan går vi på olika håll och springer ärenden. Vi träffas och fikar, går igenom de senaste dygnens händelser, någon får förklara sig, någon retas och någon kommer undan. Maten granskas och skrattet ekar över kafét, gänget är samlat och allt är som vanligt förutom att vi samlas i Stockholm och inte i Luleå.


Nyckelpigan.
Någon som känner igen detta problem?
Mormor fäller som aldrig förr och det ser inte ut att finnas något slut. Jag borstar, skrapar och drar, hon blir kalare och kalare men pälsen vill inte sluta falla. Snart har jag min alldeles egna nakenfis här hemma, hoppas det stoppas innan det går så långt dock.

Idag har jag i alla fall fått tillbaka minnet ifrån när jag köpte Nyckelpigan på Noliamässan 2006. Dom sa ju faktiskt att den gick att använda på mattor, soffor och sängar. Så inte nog med att Mormor är genomborstad så är även överkastet det.

Försvinn nu förbaskade päls, jag står inte uuut!

prinsessan på ärten.
Hon ligger sällan där och jag förstår inte varför, det ser ut att vara hur skönt som helst.

En lugn helg.Idag har det varit varmt i Uppsala, vi har shoppat, promenerat och suttit i en park och tittat på getter, grisar, kaniner och höns. Jag har en nöjd och trött Mormor vid min sida i sängen ikväll och jag är så glad att det är lördag och jag ska titta på en film och mysa med min hund istället för att vara ute på äventyr hela natten.


Fullt ös.
När jag har som mest att göra, när tiden inte räcker till, orken tryter och huvudet går på helvarv. Då tar jag med Mormor och sitter vid ån och tittar, lyssnar. Vips så är energin tillbaka och huvudet känns lättare.

Vilken tur att jag har Mormor och Uppsala...

Lilla katt.
Här gör katter debut i min blogg, hundar har det funnits gott om tidigare men nu ska jag berätta om de två enda katterna i mitt liv.

Högst upp har ni nykomlingen, som nu kallas Junior i väntan på ett mer passande namn. På de två andra bilderna har ni Börje, den goaste, vackraste och mest sociala katt jag mött i mitt liv. Min kattkärlek.

Dessa två är mina "syskonbarn" och visst är dom fina?

/"Moster" Sussie.

En helg i Sthlm.


Jag har försvunnit ett tag, det beror inte på att datorn har gett upp för som vanligt vaknar den alltid till liv efter ett par dagars vilande. Nej, det beror på att jag har haft så fullt upp och varit jättetrött.

Men i lördags begav vi (jag och Mormor) oss till Stockholm för att träffa syster T och "svåger" D. Det som skulle bli en dag i Stockholm slutade med nästan tre hela dagar. Mormor har fått promenera runt på jättefina områden med stora fåglar och mycket hundar. Hon har fått stå, nästan, nos mot nos med får och jag har fått andas ut och bara vara i något som faktiskt likar natur.

Nu är Mormor trött efter en resa tillbaka till Uppsala och jag tror att hon är rätt glad att vara hemma igen, hon la sig direkt på "sin" dörrmatta och har sovit djupt sedan dess.


Pillerknaprarn.
Jag brukar inte vilja ta tabletter, jag tillhör den sorten som tror att det bästa mot smärta och sjuka är vila och vatten. Men nu har jag varit riktigt krasslig i ett par dagar och jag står inte ut med att vara sjuk.

Så, igår tjänade apoteket stora pengar på mig. Jag rensade dem på allt som kan vara det minsta lilla bra mot förkylning. Här ska det piggnas på, mycket, fort och ordentligt!


Hjälp! Min hund är otrogen!
Efter en period av noll mys ifrån Mormors sida har jag nu fått svar på varför vi haft denna mystorka. Svaret är att Mormor är otrogen. Detta fick jag levererat av min vän och kombo Kakan såhär:

"Det är som med människor, när det blir vardag och man vet var man har varandra, då söker man sig till nya mer spännande kontakter."


Så enkelt var det, tydligen.
Gissar att Kakan och Mormor myser så mycket att Mormors myskonto blir fullt.


7 kärlekar.
May God bless and keep you always, May your wishes all come true,
May you always do for others And let others do for you.
May you stay forever young.

May you have a strong foundation When the winds of changes shift.
May your heart always be joyful, May your song always be sung,
May you stay forever young.

När fåglarna tog över Uppsala.

Lycka.
Jag har fått sependera en torsdagkväll, en hel fredag och en halv lördag tillsammans med denna fantastiska familj. Inte först när jag mötte upp dom på torsdagen insåg jag hur mycket jag har saknat dom. Underbara, underbara människor!


Min dator, som jag älskar att hata och hat...

Min dator, som jag älskar att hata och hatar att älska verkar vilja ge upp. Fick inte igång den igår och idag vill den starta men inte samarbeta och framför allt vill den inte stängas av. Allt jag kan göra är att sucka och fastställa att det kunde inte komma mer olägligt.. Men jag tänker inte ge upp på den, inte än. Men bloggen kommer troligen att stå tom ett par dagar. Hörs när vi hörs!


Förlorad födelsedag.
I fredags firade min vackra böna 3 år i livet. Dock var matte på andra äventyr och ja, födelsedagens glömdes bort. Dagen har helt enkelt tagits igen, det blev ingen leverpastejtårta som är traditionen utan en hel massa mys istället.

Så nu säger jag det, så ingen har missat (inte minst jag):

Min hund är tre år, hon har fyllt tre år!


Veckan i bilder (och lite text)För att ta sig till Norrbotten måste vi åka den vanliga tågresan, 12 timmar.
Här sitter Mormor i sin tygbur.


Lördagen var Emmas dag, det blev kalas med hennes nära och kära och en helkväll ute i Luleånatten.


Måndag, strålande sol och en tur till Storforsen.
Det tar på krafterna att uppleva ett naturreservat och leka med andra hundar.
Mormor har varit en riktig kelgris hela veckan.


Surströmming på pappas veranda i sällskap av hundar och systrar.
Mysborstning.


Sen var det Kalasdags, eller rättare sagt: Luleåkalasdags.
Därifrån är allt som en palett full av blurr och kärlek.Blev tipsad om en låt och en video.
Fantastisk.

RSS 2.0