Ett år

Idag för ett år sedan Flyttade vi till Uppsala och en ny, spännande era i livet startades. Idag för ett år sedan opererades Mormor på Strömsholm. Idag för ett år sedan var en tung, stor och lång dag i mitt liv.








Hon har kämpat på bra, fröken Mormor. För ett år sedan fick vi knappt gå mer än fem minuter per promenad, hon fick inte hoppa upp i soffor eller gå i trappor. Att springa lös eller leka med hundar blev fördömt och agility blev ett minne blott. Under våren förra året gick vi varandra på nerverna, det kröp i Mormors kropp och matte blev tokig av den ständiga understimulansen hos hunden. Vi fick trappa upp promenaderna sakta och i maj kunde vi börja gå 15-20 minuter en gång om dagen.

Inte först i augusti fick vi en friskförklaring och då fick hon springa lös första gången på länge, skogarna i Sundsvall gick inte säkra och Mormor njöt som aldrig förr. Vi började träna viltspår "på riktigt" och tävlandet satt igång. Resten vet ni, en flytt och några veterinärbesök senare är hon sitt vanliga jag igen och ikväll har vi vandrat runt i Uppsala stad i en timme, miljöträning och lek på stationen som hon då, för ett år sedan var livrädd för.






You were one of a kind
One who'd never give in
Even when they put a price on your head

Rise again little fighter
And let the world know the reason why
Shine again little fighter
And dont let 'em end the things you do

And you were one with a cause
And a reason to be
You were a fighter for peace on this earth

Run along little fighter
Oh cause I was there beside you
Never stop believing, so rise

Yeah, don't let 'em ever end the things you do

White Lion - Little Fighter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0