"måsten"

 
Nytt "skarpt" projekt uppstartat idag.
Tal imorgon, betygsättning.
Dalafrakt, monterfix.
Heldag på Dalafrakt igen.
Skyltdockan färdig.
Materialläran klar.
Redovisning materialläran.
Sammanställning om skyltdockan.
Vernissage.
 
Det är vad som ska göras innan jag får ta helg igen. 
Jag är trött, ja.. men jag klagar inte.
Just nu är det här det enda jag vill, finns inte tid till annat.
Focus ligger på skola och skolans alla projekt.
Och jag älskar det!
 
Projektet "Jag är skyltdockan" har vi haft lång tid på oss att färdigställa. 
Jag har jobbat på, sakta men säkert och nu börjar jag se slutet. Skyltdockan ska reprecentera mig. Vi får göra vad vi vill, bara vi gör det snyggt och känner att det är "jag". Tankarna har varit många men nu har jag beslutat mig för det slutgiltiga. Hel bild kommer senare. 
 
 
 

Barnrum.

 
För er som har missat det så ska jag, i januari, bli moster!
 
Nu på morgonen när jag inte kunde sova ringde jag min syster, hon var trött, hon låg i sängen med foglossning och berättade att hon börjar bli nervös inför förlossningen. Att prata om förlossningar med en blivande mor är (rätta mig om jag har fel) aldrig bra. Så jag styrde snart över samtalet till något roligare; Barnkammaren. Syster hade lite planer och jag skulle verkligen vilja vara där och hjälpa henne att färdigställa dessa då hon har så ont och inte orkar. Men nu är fallet så att jag sitter allt för många mil "hemifrån" och kan omöjligt hjälpa till på mer än ett sätt; ge henne inspiration. 
 
Så, jag kommer framöver att knåpa ihop lite inspirationsbilder och får förlita mig på att hennes karl gör grovjobbet. 
 
 
Russinnet
 
 
 
 
 
 
 
/S
 
 

Livet är vackert.

Vem tycker inte om att få presenter?
Jag har hittat en som jag vill ha, en parfym som får vem som helst på fall.

La vie est belle från Lancome.

Jag var tvungen att kolla upp vad "La vie est belle" betyder och nu vill jag självklart ha parfymen mer. För vem vill inte gå runt med en parfym som heter: Livet är vackert.


Annika Bergman

Damen som äger dekko.se, som skrivit boken; Skyltfönster hade föreläsning hos oss idag. Inspirerande!

Idag har även jag och sju klasskamrater påbörjat ett mördarprojekt. Inom loppet av en vecka ska en monter planeras och struktureras. Det är ingen monter som helst ska ni tro, det är ett företag i Dalarna som heter Dalafrakt. De är ett distribution- och logistikföretag med en fantastiskt go VD.

Nästa vecka blir full med skola. Projektet ska färdigställas, det ska även skyltdockan och ett annat arbete. Vernissage på fredagen och på lördag lovar jag att jag ligger i sängen med en god bok och bra choklad.

Men nu väntar en lugn och skön helg i bästa vännernas sällskap och gamla kärlekens famn; Uppsala.

/Suss.


Flytt.

När man börjar med att flytta en gång per månad är det illa. Aldrig är jag nöjd!

Närå, tillfälligheterna har tagit oss 300 meter längre bort ifrån skolan. Nu bor jag och min käre Sofie ihop med en annan tjej i klassen. Vi bor i ett stort hem med riktiga sängar, ordentligt kök och bastu. Trivs fin fint och känner att detta får bli mitt hem i minst tre månader till.

Vet ni vad jag dessutom åstadkommit idag!? Jo! Sussie har bokat in sin första LIA, den ska jag göra i Luleå, på Åhléns. Så i februari kommer jag hem i fem veckor, får vara nära alla kära och framför allt min lilla bebis som syster kläckt ur sig vid det laget.


Dagens.

Brandövning stod på dagens schema, jomantackar!


Searching for Sugarman.

I våras fick jag höra om en artist. Rodríguez hette han, han hade spelat in två skivor i USA, ingen såldes. Ett par år senare, när Rodriguez gett upp hoppet om en musikkarriär och jobbar som byggnadsarbetare, gör han helt ovetandes karriär i Sydafrika.

Filmen handlar om två personer vars liv kretsar kring att reda ut mysteriet om Rodríguez. Den handlar om Rodriguez själv och hans resa genom livet.

Idag, av en slump, såg jag att filmen spelades i Leksand så jag kunde förstås inte hoppa den.

Jag rekommenderar er alla starkt att se den. Jag lovar att det är en film som inte lämnar någon oberörd.


Där var denna fredag över.

En heldag som avslutades med sushi och klasskamrater. Ja, visst fick en Norrlands slinka ner också.. men bara för att jag behöver den i ett arbete sen, eller? ;)

God natt
/nöjd tjej.


Resultatet.

Låt mig presentera; Lampan "dammsamlare"!


En helt vanlig fredag.

Ta en lampa, använd vad ni vill, gör det till något fint. Vår mentor Anna gjorde i alla fall min fredag. Nu mot Borlänge!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1694107/images/2012/pic_505312e5ddf2b337660000c1.jpg" class="image">


God morgon Världen!

Jag och min kärlek Roboten har slagit upp våra ögon för dagen. Det är med luddiga ögon och känsliga öron som jag lyssnar igenom nattens inspelningar.

För er som inte vet det så pratar jag mycket i sömnen, så mycket att jag har börjat spela in det. Det ger morgonens trötta uppvaknande ett leende och ett stort frågetecken. Jag önskar så att jag visste vad det är jag drömmer! Inatt har jag varit arg.

Nu väntar en spännande dag som ska avslutas med simning, bastu och hemlagad sushi.

/S


Kurs i strykning.

När jag igår fick höra att vi skulle ta med kläder som vi skulle stryka på skolan idag tänkte jag; "Stryka, det kan väl alla!?". Men ack så fel jag hade! Stryka på VM-vis är visst något helt annat.

Nu hade jag visserligen en skjorta i silke men jag tror att jag höll på i nästan en timme. Så, en liten notis till mig själv på framtida jobb; häng inte silkesskjortor i skyltfönster!

Imorgon har vi ännu ett par Expotimmar. Vad vi ska göra på förmiddagen vet jag inte riktigt ännu men på eftermiddgen drar vi till Borlänge för att kolla läget i en galleria som vi ska ordna med.

/Living the dream.


Yta.

 
Det är mycket yta nu, jag lägger upp bilder och skriver hur bra jag mår.
Jag mår bra, det gör jag verkligen. Jag har hamnat på en ort, långt ifrån närmaste storstad, jag njuter av lugnet och känner hur ett frö inom mig gror. Ett frö som kallas framtid. 
 
Men jag har varit med om något, något som jag tror att det är många av er som vill veta mer om. Fröken Mormor, min älskade panda och min stora kärlek i livet har flyttat. Hon har hamnat hos en fantastisk familj, i södra delarna av Norge, hos sin halvbror och andra hundvänner. Hon får springa på sin gård och hon ska få gå en kurs med sin nya matte. 
 
Jag träffade Mormors nya matte på Arlanda, den 18 augusti. Hon tog med sig Mormor till Norge bara två timmar senare. Mitt hjärta brast och Mormor verkade orolig. Djupare in på det vill jag inte gå, det kanske kommer en annan dag men idag är det för smärtsamt. 
 
Så nej, jag har inte glömt, jag har inte släppt.
Jag har mycket nytt att hantera men Mormor finns i mina tankar ändå.
För mig är jag fortfarande på semester, Mormor flyttar hit snart.
 
För mig är jag hundägare, Mormors matte.
Mormors matte som är på semester. 
 
 

Live, fart, laugh.

 


 
Ändå ganska härligt att hänga upp en sån hemma? 
 
 

Näverkorsetten...

...som jag gjort på skolan...
 


 
...hittade en kompis på instagram. Under #passion for #fashion.
Kul, konstigt, spännande och inte helt ok kanske?
 
Vet inte riktigt hur jag ska reagera. 
 
Ps. Det är inte jag som tagit bilden, inte lagt upp den heller. 

Pinterest.com

 
Inspiration.
- Jag vill ha ett hem -
 
 
 
Hmm.

 


 
Need I say more?
 
 

Mitt hem.

 
Nu när internet ändå är vänligt mot mig så kan jag passa på att visa hur jag bor.
 Visst, hemmet är inte det mest inspirerande inredningsmässigt..
Men jag trivs, som fisken i vattnet. 
 
/S
 

Håll tummarna.

 
Här i Leksand skiner solen varje dag, att gå till plugget tar aldrig emot och jag lär mig så mycket om saker jag verkligen är intresserad av. Alla uppgifter vi får, varesig de är praktiska eller teoretiska är riktigt intressanta. 
 
Det måste bara tyda på en sak..
Att jag valt rätt.
 
Det enda som bekymrar mig är att vi bor på en camping. Jag älskar campingen, det naturnära och min kombo. Men internet når inte ut hit. Jag har äntligen fått en dång ifrån tre som jag ska försöka använda. Telias internet funkar riktigt dåligt just här så jag fick helt enkelt ge tre en chans. Håll tummar och tår på att det blir bättre med tiden än vad det varit just idag. Kan vara gött att ha internet hemma, blir lättare med skoluppgifterna så. 
 
Just nu håller vi på med flera projekt men detta är ett av dom. Vi ska utsmycka en skyltdocka som är "jag". Jag tror att jag är på rätt god väg, håll ut så kommer det färdiga resultatet så småningom. 
 


 

RSS 2.0