Lovade bilder.

Den här bilden är så talande.. Mormor ränner runt som en toka och Qualiber, han är lugn... som en filbunke.

 

 

kraschlandning - ja

 


Om...

Efter ett par dagar i Sundsvall kom jag tillbaka till Uppsala med sällskap. Helgen har spenderats på bästa tänkbara sätt och söndagen kom som ett brev på posten. Jag hade kunnat göra mycket för att undvika att just den här söndagen dök upp. Att vinka av tåget kändes extra tråkigt idag, att spendera söndagen i sängen med Mormor har inte varit motiverande men värst av allt var samtalet med beskedet med stort B.

"Charlie är omplacerad"

Dom orden slog som knytnävar mot magen och att dom dessutom kom ifrån fel person gjorde saken bara värre. För er som inte vet är Charlie min förra hund, som jag saknat varje dag sedan ett år tillbaka. Jag pratar om han jämt och senast för en vecka sedan sa jag att jag skulle kunna tänka mig att ta honom om han mot förmodan inte kunde stanna i sitt nuvarande hem. Efter allt det blev orden bara ännu vassare, om jag bara hade fått veta innan, då hade han kunnat vara min nu. Jag hade varit den som fick ta emot hans pussar, som fick se hans nos bli gråare och gråare, jag hade varit den som fick somna varje kväll med en gentleman av bästa slag. Om jag bara hade fått veta.
På återseende...


Jag har massor att berätta efter en promenad med Mormor, Renee & Emmerdalés Qualiber. Vilken härlig promenad att se, där kan man verkligen se skillnaden på två olika individer av samma ras. Men mer info och bilder från det kommer senare.

Nu befinner jag mig i Sundsvall för ett par dagars visit, så ni får glatt vänta på nästa inlägg till efter helgen. Men då återkommer jag!

Trevlig helg!

...fortsättning

Vintertäcket


Idag tog jag ut Mormor på en promenad (ja, jag går med henne varje dag, flera gånger/dag) ;). Men just idag tog jag på henne back on track täcket. Det får hon använda delvis emot kylan och delvis för knät. Dock var det ingen glad dam när hon insåg att täcket skulle vara på under hela promenaden. Mormor är van vid täcket och har alltid använt täcken av olika slag. Bara det att nu har det gått ett tag sedan hon sist använde det och nu var det riktigt äckligt! "kanjuintebajsameddethärpå!"

Jag skrattade och skrattade och skrattade.

Självklart var jag tvungen att dokumentera och dela med mig, varsågoda!


"vägra gå i täcke"


"äckligt"


Täcket kommer inte riktigt till sin nytta med den där höga svansen...


Videon ni skulle få se funkar inte just nu, lägger in den imorgon.


Det luktar söndag

Idag är det söndag, en sån där typisk söndag, så som bara söndagar kan vara.

Jag har sovit halva dagen, myst runt i mjukisbyxor, vinkat "hejdå" till A, sett några avsnitt på playkanalerna, ätit slav-mat och tittat på regnet som slår på marken utanför. Jag har lyssnat på E, J och P, jag har hört allt om helgens bravader och nu har luften gått ur mig. Hade jag en hund som tyckte om regnet skulle jag gå ut och låta det väcka mig till liv men hon hatar det, hatar det ordentligt. Om en stund blir hon uttvingad, då får jag släpa henne fram i kopplet, då blir det en omvänd promenad.

Trots den typiska söndagen, trots regnet och farvälet känner jag mig glad. Jag är nöjd med helgen och ser fram emot en ny vecka.


Fredag

Fredag och jag är glad.

minus i uppsala
Ovetandes om det kalla vädret stegade jag och Mormor ut genom portarna för en långpromenad. Långlinan var kopplad och selen satt på plats. Efter de första hundra metrarna övervägde jag starkt att gå hem och lägga mig under täcket igen, men jag känner mig själv. Skulle jag göra det skulle Mormor inte få sig någon lägre promenad på resterande dagen. Det var helt enkelt bara till att bita ihop.

Det blev en givande promenad för Mormor. Hon fick leka med hundar, söka godis på marken och i träd, inkallning med massor av störning och skvallerträning.

Efter en timme i isande kyla, utan handskar var det bara till att ta de stora stegen hem. Väl hemma tappade jag upp ett bad, Mormor la sig bland alla kuddarna i sängen och nu har vi återfått värmen båda två. Hädanefter tar jag på mig dunjackan och handskar vid varje morgonpromenad!

När imorgon blir idag.


...då är jag extra glad ;)


Distraherande?

När jag får tillfälle över, när jag läst alla bloggar som ska läsas och gått igenom mejlen och gått igenom alla inläggen på facebook... Då brukar jag sätta mig och söka på vad som än dyker upp i huvudet på mig. Alltid hittar jag något kul. Idag snubblade jag över detta:...Jag ler inombords när jag tänker på alla reaktioner vi skulle få om Mormor tog på sig detta till promenaderna. Jag misstänker att folk skulle bortse ifrån min "hemska mördarhund-ras" och titta på nåt helt annat (typ kläderna). Kanske skulle man testa? Kan dock inte ens föreställa mig hur skamsen Mormor skulle känna sig och se ut.

Rusk

Mormor går sick sack mellan cyklarna som står perkerade längst väggarna och hade hon kunnat hade hon sagt: "för*annade cyklister, ställ cylarna någon annanstans. Inte där jag ska gå för att slippa regnet".

Mormor kommer in och lägger sig på täcket i sängen och snarkar. Matte tvingar upp henne för nästa promenad, hon kryper djupare ner och kunde hon skulle hon säga: "J*kla mamma, jag hatar regnet, låt mig ligga kvar här".

Matte ler lite för sig själv och tänker; "Älskade hund som hatar regnet, jag kunde inte vara mer tacksam".


urladdning

Helgen har sprungit förbi oss här hemma. Med besök från torsdag till söndag plus massor av sambons vänner i lägenheten har det blivit fullspäckat. Kakan, min kära vän ifrån Umeå kom på besök, det gjorde även Gamen som nu bor i Stockholm. Vi har ätit god mat, druckit gott vin och myst på.

Efter en sån där helg behövde Mormor komma ut och arbeta med huvudet och blåsa ur hjärnan lite. Så morgonpromenaden spenderades i en park med långlina, godis och klicker. Det blev skvallerträning, lite inkallning och "framför" med störning av dofter i parken. Hon är en pingla, min Mormor.


Framför med försvåringIdag har jag börjat träna in ett basmoment i Freestyle; "framför". Jag valde att fri-shejpa beteendet och det gick (som förväntat) ganska fort. I förra inlägget visade jag de fösta stegen (ja, jag provade några gånger innan jag började filma;) ). I det här inlägget la jag bara in en försvåring genom att belöna Mormor åt ett annat håll och det är faktiskt första gången jag försökte det men det gick ju rätt bra ändå, jag tycker om att se henne fundera sådär.

Framför


Morgonstund.

Nu sitter jag i köket, i fyran och väntar på att tvätten i tvättstugan ska torka så att jag blir klar med den. Under tiden jag väntar passar jag på att söka jobb och samtidigt bläddra i en freestyle bok.

Jobben jag söker varierar mellan frisör-butik-restaurang-café-personlig assistent. Jag är inte kräsen just nu men jag vill göra nåt som känns bra i själen. Det skulle vara spännande att bara ta klivet ut och testa något helt nytt.

Freestyle då... jag har tänkt lära in ett nytt moment på Mormor, har dock lite beslutsångest åt vilket håll jag ska lägga det. Vad ska hon lära sig?? Hmm, det tåls att tänkas på.

Aktiv dag


Det är en gammal bild men här är dom, min "familj" i stan.


Efter en rätt omtumlande helg har jag varit trött idag. Trots det såg jag till att hinna med endel, bara för att helt utmattad komma hem till datorn.

Idag har jag...

  • Skaffat träningskortet
  • Tränat
  • Tagit en långpromenad med Mormor och hittat nån enstaka park.
  • Lämnat tillbaka skorna
  • Hittat en massa nya skor
  • Tagit en fika på Storken
  • Gått till ett bibliotek
  • Sökt två kurser
  • Gått på marknaden
  • osv osv...

Allt detta plus lite till har jag gjort i sällskap av Josse och Christoffer.
Uppsala är bra och jag är riktigt glad att jag fick tag i den här lägenheten, med just den här sambon och i just den här stan. Mormor har det bra, hon njuter av uppmärksamheten och hon har stora ytor att röja runt på. Just nu sitter hon säkerligen i köket och tigger mat av sambon som står vid spisen. That´s my dog!

Ikväll väntar Paradise hotel, sen somnar jag nog som en stock.

Helg i Uppsala

Sambon flyttade ut tillfälligt över helgen, så jag ockuperade hela hemmet med vänner av det bästa slag. På fredag byggde vi pärlplattor och surrade hela kvällen innan det blev en rätt tidig fredagskväll.

Lördagen spenderades på stan i shoppingens tecken, jag hittade mig ett par (i affären) jätte fina kängor och en myströja. Kängorna funkar dock inte alls hemma i hallspegeln och jag tackar gudarna för öppet köp. På kvällen blev det kött och hasselbackspotatis till middag och efterrätten bestod av den godaste vitchokladpannacottan - någonsin!

Söndag fick bli film och mysa-i-soffan-dag med massor av choklad och en och annan tår. ;) I veckan får jag ta tag i det där träningskortet jag väntat så länge på att skaffa mig.

Mormor har förstås varit med och roat gästerna med diverce påhitt, hon är nog lika trött och nöjd över helgen som jag.

Nya hemmet
Idag tog jag farväl av den mysigaste dressen jag någonsin ägt, den har gått i arv och den blev ca 25 år gammal. Den vilar nu i soprummet vid den stora vägen. Det var hög tid, eller vad sger ni?

Nu har vi fått ordning i nya hemmet och hunnit surra lite med nya sambon. Nya sambon heter Petra och verkar vara en helt fantastisk människa. Hon tycker om att pyssla och lägga pärlplattor, hon är glad och pratar mest helatiden och hon kallar häftmassa för kludd. Hon är som mig helt enkelt och finns det nån bättre människa att bo med än en som är som en själv? Jag har fått en skylt till mitt nya rum och jag själv byggt en skylt till Mormor, så du passar vi in i lägenheten. Det enda som känns jobbigt med att bo i Uppsala är att det finns så dåligt med områden att promenera med Mormor på.Imorgon är det fredag och jag längtar som aldrig förr, jag ser fram emot en helg som ska spenderas med individer jag tycker fantastiskt mycket om.


Uppsala

Skogspromenader - lyxvara nuDå var vi framme i fyran i Uppsala, Mormor är olycklig men ruskigt trött. Hon tittar på mig med ögon som säger: "varför tog du hit mig igen? vi som hade det så bra!". Jag kan inte annat än le och få en skvätt av dåligt samvete när hon får gå på dessa asfalterade gator med endast en buske här och där som påinner om skogen hon fått springa i, i drygt tre månader nu.

Bye bye Sundsvall, Hej Uppsala!

Vad hände!?

Igår var vi iväg på tävling, skulle gå ännu ett öppenklass prov i viltspår med Mormor. Vi gick första spåret med den andra deltagaren och hennes hund, det gick jätte bra och dom fick en etta. När det var Mormors tur var hon super taggad (trodde jag), drog jätte mycket hela vägen till spårstarten och jag fick knappt på henne selen så var hon ut på spåret. Hon jobbade jätte fint... i 10 meter, sen sa det stop. Hon började dra mot spårstarten och ville inte alls spåra. Jag fick visa henne spåret flera gånger men hon ville bara därifrån. Efter ett par huvudskakningar och funderingar både ifrån mig och domarens sida så frågade domaren min mamma om Mormor löpt nyligt.. "ja, ca 2 månader sedan". "Då är det ju därför" utbrister domaren och avbryter spåret.

Domaren misstänkte skendräktighet, tydligen kan det bli så då.. att hundarna bara vill hem och vägrar ta spåren då?? Knepigt tycker jag men han vet nog vad han pratar om.

Spåret blev nollat och vi fick order om att gå hem och motionera bort skendräktigheten.

Aj Aj! säger matte...

Världens bästa Mamma


Idag anlände min mor, Världens bästaste Anna-Liisa!
Hon har åkt buss från Boden och kom hit endast för att hjälpa mig att flytta tillbaka till Uppsala. Jag kan även tillägga att hon var här för två månader sedan och flyttade mig ifrån Uppsala. Det är fantastiskt att ha henne här, hos mig. Mormor verkar också väldigt nöjd att ha sin "Mormor" här.

En bra fredag?


Undra & Mormor för någon dag sedan,
har inget med inlägget att göra, men dom är fantastiska.


Tvätten är tvättad, hemmet städat, Mormor har fått en riktig spårsele och en spårlina på endast 10 meter, matte och hund har fått i sig mat och nu väntar bara duschen och sen fortsätter packningen inför flytten. På onsdag går flyttlasset till Uppsala igen och då får vi en ny sambo. Vi ska för första gången få bo stort och rymligt, det innebär mer utrymmen att busa runt på.

I eftermiddag får vi besök och i sann staffeanda kommer Mormor garanterat att stå i dörren och ta emot gästen med pussar, hopp och kanske ett handtag eller tre.

Det känns som en bra fredag helt enkelt.


RSS 2.0