LuleåKalaset.


Det är ganska precis 5 år sedan jag stampade in med mina 36:or på LuleåKalasets område senast. Jag hade precis tagit studenten, jag flyttade till Umeå den sommaren och den sommaren var en sommar som jag och mina vänner sent kommer att glömma.

Tiden har gått fort och det har hänt mycket sedan dess och nästa helg tar jag mina 36:or (dock inte samma) och stampar in igen. LK har vuxit och det jag har och mina tjejer också.

Dear Luleå, imorgon åker jag åt ditt håll igen.


Ett annat vakande öga.

...och ibland när sanningen kommer fram blir jag bara mörkrädd.

Ett vakande öga.

Imorgon börjar en ny framtid, en aningen ljusare och aningen lättare. Det har jag mig själv och mina hårda och bestämda vänner att tacka för. Utan deras tålamod hade det kunnat sluta var som helst.

Om jag var motiverad till 100% förut är jag det till 1000% nu.


När sanningen kommer fram lättas luften upp en aning, kroppen töms på tyngder och vingslagen blir starkare.


Tack.

Sömnsvårigheter del 2

Jag testade med lite olika knep...

Stängde/öppnade fönstret, tog bort täcket och sov med endast påslakan, såg till att Mormor sov på sidan om mig istället för PÅ mig, sov med/utan ögonskydden, läste/läste inte en bok, lyssnade/lyssnade inte på musik osv...

Det går åt rätt håll, sover bättre nu än då. Det jag tror är de största orsakerna är stängt fönster, sova med påslakan och hålla Mormor på sidan.

Vaknade rätt utvilad idag och det tänker jag banne mig fortsätta med!


...och på fredag får jag sova på tåget igen, på fredag bär det av Norröver och jag längtar så att det gör ont i kroppen!

Vardagslyx för 40 riksdaler.Fram och tillbaka, upp och ner, snabbt så att det dundrade i marken, i 15 minuter, sen var hon sig själv igen. Det var skönt att få se fröken sträcka ut ordentligt, äntligen fick hon rusa av sig allt som legat undangömt, äntligen fick vi egentid tillsammans i en skog igen.

För att vi ska ta oss ut till en ordentlig skog får vi betala 40 kronor i bussbiljett, det är det värt kan jag tycka. Men för en som är van att ha skogen bakom knuten känns det lustigt, att det ska kosta att få spendera lite tid i en skog. Nu ska jag försöka ta mig ut oftare för Mormor är nöjd och glad idag. Det är matte också.

Ps. Det kom fram ett barn och pratade med oss i bussen och Mormor verkade faktiskt uppskatta hennes sällskap!

...äntligen!Ett avslutat kapitel.

Ett Uppsalagäng, sommarens kvintett. Nu splittras vi imorgon och det är med tunga hjärtan som vi vinkar av Rikard. Han har bjudit på ett par veckor fulla av skratt och vi kommer att sakna honom i kollektivet.


Indianhopp.
När det dyker upp en fin alé som denna finns det två saker jag vill göra...

  1. Fota den
  2. Hoppa indianhopp rakt igenom, hela vägen.

Sömnsvårigheter.

I två veckor sov jag som en gud, hela nätterna och djupt, vaknade utvilad och nöjd.. fem minuter innan klockan skulle ringa. Efter det slog det om och jag är tillbaka till de vanliga nätterna. Sover oroligt, vaknar helatiden och drömmer konstigt. Vaknar en halvtimme innan klockan ska ringa och allt jag ser är ett evigt mörker. Att sova har blivit jobbigt, att sova tar mer på krafterna än att vara vaken nu.

Nu är jag inne på tre veckor utan ordentlig sömn och jag behöver ta till drastiska åtgärder. Drastiska!
Ska fundera ut en plan, jag är en rätt uppfinningsrik människa.. något ska jag väl kunna komma på.

Så nu börjar jag med ett test...

Kväll ett: Ta bort täcket och sova med påslakan.

Håll tummarna för mig nu.

För egen del...

För ett par dagar sedan kom jag på att jag har skrivit många brev och uppgifter om hur jag tror att mitt liv kommer att se ut i framtiden. Jag skulle gärna vilja veta var dessa brev tog vägen, jag tror att jag hade fel, jag tror att jag hade heelt fel.

Så, nu kom jag på den briljanta idén att samla på mig frågor ifrån div. olika bloggar och samla ihop dessa för att fylla i så att jag kan gå tillbaka om ett år och titta vad jag sa och skrev nu. Ett år går fort och vips så sitter jag och funderar vad jag tyckte och tänkte just nu/då.


Hur gammal är du? 25 år, 3 månader och 13 dagar, på pricken.

Hur gammal känner du dig? Gammal, pinsamt men sant.

Vad har du gjort i dag? Vaknade, berättade om mina drömmar för Kakan, åt frukost, promenerade Mormor, sorterade musik och gick igenom bilder från minst 6 år tillbaka, duschade och lagade mat.

Vem ringde du senast? Telefonbanken, tydligen.

Är du besatt av någonting? Tack och lov, inte nu.. kan nog bli det till och från dock?

Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Min oas i ETOS-kollektivet, ett vitt rum övermöblerat med skitsaker, bilder och skor.

Vilken är din favorithögtid? Påsk.

Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? I stugan i Kangosjärvi med pappa och mina systrar.

Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Två sjukt obehagliga hotell, ett i Grekland och ett i Stockholm.

Hur vill du tillbringa din pension? Vinterhalvåret i utlandet, resten av året i en mindre stuga vid havet med mannen i mitt liv. Jag vill fortfarande bli hög av lycka tillsammans med mina vänner och ha en galen hund.

Vad är du på för humör just nu? Uttråkad, skulle aldrig fyllla i den här listan om jag inte var det. (listan bestod av exakt hundra frågor innan jag valde att komprimera ner den lite)

Vilka yrken har du provat på? Butiksbiträde, badvakt, telefonförsäljare, frisör, postorterare (brevbärarassistent?), café(biträde?), florist, hundinstruktör.

Hur går du helst klädd? Träningstightsen och en stor tröja.

Vilket stjärntecken är du född i? Väduren

Vilket är ditt favoritgodis? Just nu har jag dille på Crispers.

Vad sa du senast? Riiiiikard!! (Med Norrländsk dialekt)

Vad har du på dig just nu? Träningstights och ett grått linne.

Vilken är din favoritaffär? Ge mig inredning och pysselbutiker, där roar jag mig länge och väl.

Vad har du i dina fickor? Oftast en massa hundgodis och bajspåsar.

Vad köpte du senast? En påse Never stop, på kiosken i stan, sent igår.

Hur många gånger har du flyttat? Jag tror att jag hunnit med 11 flyttar under mitt liv, under ett år har jag flyttat som mest 4 gånger.

Om du var fast på en öde ö, vilka saker skulle du ta med? En båt kanske? Att vara ensam är inte min starka sida.

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska, utan tvekan.

Senaste filmen du såg på bio? Hmm, jag tror att det var i Sundsvall.. Due Date.

Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Flyttade till Boden, hade häst, började träna cheerleading. Lyssnade på musik via Kazaa och satt uppe på Icq till mitt i natten. Livet var rätt kaosartat då.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Min syster som satte sig på en buss för att hälsa på mig. Kakan och Rikard som rastade min hund när jag inte hann med henne på lunchen förra veckan.

Är du blyg?
Kan vara, men väljer att inte vara.
Vilken är den roligaste träningsformen?
Då: Cheerleading. Nu: Vad som helst som gärna är fartfyllt och som man kan göra tillsammans med andra, djur som människor.

Har du några husdjur? Det är ju inte direkt en hemlighet att jag lever ihop med Världens kanske vackraste Mormor?

Vill du gifta dig? Har alltid velat, vet inte om jag vill det längre. Det får framtiden utvisa, för att kunna gifta sig krävs ju en karl som man faktiskt vill gifta sig med.

Vad är det konstigaste du ätit? Rökt bäver, som för övrigt smakade riktigt bra!

Har du någon udda förmåga? Jag kan vifta på öronen, sjunga med stängd mun och jag har en förmåga att kunna övertala mina föräldrar till det mesta.

Vad önskar du dig i julklapp? Önskar mig sällan något i julklapp, kanske att få fira jul hemma?

Har du sett någon dö?
Nej, har missat det med bara några timmar varje gång. Tack och lov.

Har du någon gång ringt polisen? Japp, flera gånger. Bl.a. vid en misshandel på en fest och när jag hittade en hund för någon vecka sedan.

Har du insett vilka som är dina äkta vänner? Jag hoppas och tror det. Hoppas och tror även att det kommer att dyka upp fler på vägen..
Har du svenskt ursprung? Knappt nå... Finskt var det här, Finskt var det här!

Har du någon gång åkt snowboard? Åker bara snowboard. Önskar dock att jag kunde och vågade göra lite häftigare saker än bara åka rätt ner.
Nämn någon du beundrar och varför? Jag beundrar människor som kan släppa saker fort, själv ältar jag i en onändlighet. :P

Har du gröna fingrar? Blommor som kommer i min väg går nästan jämt mot en säker död.. så, nej.

Har du, eller har haft, något smeknamn? Sussie är det vanligaste, Kakan jobbar på att introducera mig som "GW", vilket går fruktansvärt långsamt.

Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Plugga.

Är du vidskeplig? Ja.

Vilka är dina största svagheter? Mormor är min största svaghet, utan tvekan. Nämn eller gör något dåligt om/emot min hund och mina värsta sidor dyker upp som ett brev på posten.

Vad händer till helgen? Tänkte försöka mig på en vit helg men det sket sig då det är Rikards sista helg i kollektivet. Jag ska även göra håret på en tärna och förhoppningsvis sola.

Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Lagat matlåda.

Bada eller duscha? Bada

Vilket är ditt drömyrke? Jag vet inte.. men ett fritt och kreativt jobb med bra lön vore inte helt fel.


Dag 30 – Ett sista ögonblick


Jadå, jag minns utmaningen, den har gått långsamt men nu är vi inne på sista... Ett sista ögonblick.


Jag tror bestämt att jag redan har berättat om Mormors hemkomst men här ser ni vårt första möte. Det finns så många stora ögonblick. Många första och många sista. Det här är ett av de största, när bilderna togs visste jag inte om att just Mormor skulle bli min, det var hon eller någon av de tre tikarna i kullen. Visst var det mycket färgen som avgjorde valet men jag blev förälskad här, just här och då. Då hade jag ingen aning om vad hon skulle komma att ge mig i livet, jag visste inte heller hur hon skulle formas.

Hon var ett oskrivet blad och det var även vår framid tillsammans.


Det regnar i Uppsala.


...och ingen är gladare än jag, eller bittrare än Mormor.

Det får gärna vara sol där jag befinner mig, jag är inget större fan av regnet men idag var det skönt. Att gå ut och känna vattnet sippra mot ett nyvaket och osminkat ansikte, att känna hur alla Världens bekymmer rensas bort i samband med att vattnet landar mot marken.

Idag är jag ledig och jag har en anledning att stanna inne, i mina mjuka kläder, i min säng, med min bok. Hel, ren och bekymmersfri.


Tennis.Jag mötte upp grabbarna grus för lite tennis.
Det var första gången jag spelat i hela mitt liv men jag säger då det...

Tennisveckan i Båstad, släng dig i väggen!


Träning och kärlek.Det senaste.

Idag steg vi upp tidigare än vad som borde vara tillåtet. Systrami skulle med tåget och jag skulle piffas och fixas innan jobbet och Mormor skulle ut på morgonpromenaden.

Vad har hänt sen sist då?

Veckan med Ida har gått fort fast ändå långsamt. Känns som att hon varit här i flera veckor men trots det inte nog länge. Mormors pms börjar arta sig och nu är det inte länge kvar till löpdags. Vi har ätit gott och Ida har krossat mig i fyra i rad och yatzy. Julishemat har börjat och med det kommer varannan veckas tidig uppstigning och varannan veckas sovmorgon. Jag har förälskat mig i Idas kamera, tjatar om att hon ska skänka den till mig. (Eller om någon annan vill ge mig en sån?) Min hemlämgtan har vuxit sig starkare och de tre veckor som är kvar till Norrlandstrippen känns långt borta.

Vad var det mer?

Jo!

Ge mig semester!

livstecken.

Jag har min lillasyster på besök, en hel vecka får jag ha henne här.
Så nu prioriterar jag bort bloggen och allt annat som inte är min syster.
..i en heel vecka.

Godisträd.

Undersökning.


Idag har jag ringt runt och kollat priser på sterilisering. Jag har bara ringt till vettiga och väl omtalade veterinärkliniker. Summan av kardemumman blev: I Uppsalatrakten kostar det kring 8000kr och i Norrbotten ca. 4500kr.

Det blir kanske att boka in ett ingrepp till hösten, i Öjebyn.
Ska bara planera hur jag ska lägga upp det..


Låt mig presentera...En ny inneboende för en månad.

i drömmarnas värld.
Tänk att kunna krypa ner under kuddarna och kura ihop sig sådär.

Tänk att se sådär fridfull och avslappnad ut.

Kärleken. Snuttan. Livet.


Söndagsutflykt.
Vi tittade på en karta, pekade och kollade upp bussen. Utan att ha någon som helst aning om hur lång resan skulle bli eller var vi egentligen skulle hamna satte vi oss på bussen och det bar av..

Det kändes otroligt spännande och jag såg fram emot ett nytt område med långa promenadvägar och exotiska, välgömda platser. Allt stämde bra in till början men ju mer vi promenerade desto mer bekant blev allt och det visade sig att där, där har jag solat många dagar förra sommaren.

Men det var fortfarande en mysig dag i naturen, väskan var fylld med godsaker och humöret var på topp. Mormor fick springa tills benen värkte och vi insåg att vi spenderar för lite tid ute. För de få timmarna som vi var där sög verkligen musten ur oss.

pms.

Jag har fortfarande inte accepterat att Mormor löper var fjärde månad, det vill inte sjunka in bara. Så än en gång blir jag förbryllad när hon börjar bli trött och stingslig, än en gång tror jag att hon har ont och mår dåligt. Hon har en pms som heter duga den damen och det är nåt jag måste mata in i mitt huvud. Det bara måste in för jag kan inte fortsätta boka in veterinärtider i onödan.

Så, nu väntar jag mig ett löp om endast ett par veckor och veterinärtiden är avbokad.


jo, jag behöver sarkasmen nu.
Ett bildbevis när min hemska mördarhund tagit ett stackars barn till fånga. Misstänker att den söta, rosa lilla tjejen blir kvällen middag. Eller vad tror ni?


Fantastiska fredag..

..som just blev en dag jag kommer minnas med bitterhet. Förbannade feta gubbar med feta hundar!!

okej, här kommer det:

Jag är ute och går med Mormor och chefens dotter på 7 år. Mormor har varit lättretlig senaste dagarna och låter lite mot en hund som ligger vid husses fötter utanför en pizzeria och jag säger åt henne då jag blir avbruten. "Ja, det var ju rätt typ av hund i alla fall", jag tvärstannar i min tillsägelse och tittar på gubben, på flickan och tillbaka på gubben.. "Vad sa du!?" "ja, det var ju rätt typ av hund som låter" fortfarande chockad får jag ur mig: "Du ska veta att det finns inget ont i den här hunden" och går. Jag är glad att jag sa nåt alls men jag önskar att flickan inte varit där, då hade han fått höra på en "mors" vrede.

Visst, hon lät och det är inte okej och visst, det ser inte bra ut. Men hade jag varit 15-20 år äldre hade han inte ens orkat kommentera beteendet. Hade jag haft en labbe (som han hade) som lät så hade han inte sagt nåt heller, för då hade han sett det för vad det faktiskt var, en tillfällighet.

Jag hade lust att gå tillbaka och be han banta ner både sig själv och hunden för den hunden var bland det största jag sett i hundväg, någonsin.

...och vips så försvann den där härliga nyförälskade känslan i kroppen och blev utbytt mot ett mörkt hat.

Tack, Gubbjävel, tack som faan..


Lisa Ekdahl.Den första CD:n jag önskade mig och fick var Lisa Ekdahls, det var 1994. Nu, 17 år senare lyssnar jag lika mycket på den som då. Fast nu i Spotifyform. Det är en av mina absoluta favoritskivor och tänk att det håller än!


Fredag.


Ikväll ska jag unna mig ett glas rosa, jag ska smutta och njuta. Det har varit en galen dag på jobbet med nytt system, kassa, bokning, rubbet! Men det har varit jätteroligt och det känns lyxigt att börja använda It´s Perfect igen.

men först.. Promenad med chefens dotter som har Mormorcravings.


RSS 2.0