"Smile, you´re on candid camera"


Vilken dag! Jag skulle inte bli förvånad om det hoppade fram någon till mig och sa: "smile, you´re on candid camera". Det har varit allt ifrån konstiga kunder och hyresvärdar till bortsprugna hundar och närgångna igelkottar.

Mormor har verkligen fått jobba med sin barnfobi på senare tid. Idag har lilla Axel, snart två år varit på besök och jag tror faktiskt att Mormor efter många om och men uppskattade hans sällskap. Hon var så fin med han så att jag nästan blev rörd, försiktig, lugn och snäll.

På kvällspromenaden sprang vi på en goldenhane på minst åtta år. Han bokstavligt talat sprang på oss och gissa om vi blev häpna när vi insåg att han inte tillhörde någon av människorna på gatan? Då var det bara till att agera hundfångare, igen. För förra året i april var vi där också minsann. Efter att jag fått fast hunden, bundit Mormor och pratat med polisen så dök plötsligt ägaren upp, han hade varit och handlat och lämnat hunden på gården. Hunden hade då blivit orolig och sprungit efter sin husse. Husse agerade som att det regnade och frågade: "Har du stått här länge?"

Det som skrämmer mig är att ingen annan av de ca 10 förbipasserande ens brydde sig om att fånga hunden eller ta reda på vems det var.


Med tunga steg.


Kvällspromenaden, dryga timmen lång blev tung för Mormor. Hon har inte varit sig lik på senare tid, hon är trött, seg och orkeslös. 45 minuter in i promenaden fick vi sätta oss ner för vila, sen orkade hon inte gå mer än långsamt och då hade hon ändå stannat på två dryckes- och svalkningspauser. Jag börjar bli orolig, tur att vi ska till veterinären snart.

Nu åker hon på vila, igen.

Kvällsdejt.
Det är ingen hemlighet att jag, för drygt ett år sedan föll pladask. Jag blev upp över öronen förälskad och har varit det sen dess. Som jag sagt tidigare har förälskelsen börjat gå över till en stadigare känsla, en kärlek. Vi är inte lika överens om allt längre och vi hinner inte njuta av varandras sällskap lika ofta. Men att kärleken växer sig djupare och starkare, det är det inget snack om. Ikväll fick vi tid för varandra, mitt Uppsala och jag.


Bokat.

img_0414 (MMS)

Bokat.


Dagens promenadbild.

img_9678 (MMS)

Dagens promenadbild.


Lunch på stan.
Idag förärades jag en lunch på stan med fantastiska Ellinor. Det var trevligt att ses, för hörde något, det gjorde vi inte. Under hela lunchen stod en snubbe och sågade i buskarna på andra sidan vägen, tills det var dags att gå, då slutade han.

Mitt jobb.


Gossip Corner


Mormor och kottarna.

Min hundtoka, min galna igelkottsjägare. Jag älskar hennes kropp när vrålet kommer. Jag älskar hennes entusiasm och ivrighet. Jag älskar allt med den här filmen förutom att det var här besattheten av kottarna började.

En sån där bakisdag.Pizzaväntan, den längsta väntan. Speciellt bakispizzaväntan.


Bästa vännerna snarkar ikapp till vänster och till höger sitter ångesten personifierad.


...och konstverken, att fota sin spegelbild i ett skyltfönster.

Så kan det se ut i Uppsala en söndag.
Det vettigaste som gjorts/sagts/tänkts ligger på en väldigt låg nivå.

MidsommarhelgenNu ekar det tomt i hemmet, helgen har spenderats med vännerna. Vi har ätit gott, skrattat oss yra, myst och druckit en stor mängd alkohol. Det är dom här helgerna man lever länge på.

Och vet ni? Jag tror bestämt att jag har de bästa vännerna i Världen!


Glad midsommar!

img_4652 (MMS)

Glad midsommar!


Omplåstrad.


Bölderna blir fler och större och nu har Mormor slickat upp ett sår på ena tassen. Blir det inte bättre med överförsiktigheten vi tagit till nu får det bli ett besök hos farbror doktorn inom en snar framtid. Hon har det inte lätt mitt måndagsexemplar..


Favoritplatsen.
Jag vet inte hur och jag vet inte varför, men av någon anledning blev detta favoritplatsen. Det är där hon somnar varje kväll och det är där hon vaknar varje morgon.

Svar på kommentarer.


"
En världsdel är en historiskt, kulturellt och fysiskt avgränsad del av jordytan. En kontinent är inom geografin

en stor sammanhängande landmassa. Världsdelar är således mänskliga gränsdragningar medan kontinenter är geografiska/naturliga. Orden används ibland synonymt.

Skillnaden kan illustreras av att Asien och Europa är egna världsdelar, men att Eurasien är en kontinent. På vissa språk, exempelvis engelska, har man inte separata ord för detta, varför man då skiljer mellan begreppet i geografisk mening (sv. kontinent) och i kulturell mening (sv. världsdel).

Jorden delas normalt sett in i sju världsdelar och sex kontinenter, dessa är:

"


Då har vi rett ut det. ;)

När jag föll.

 

 

I en shop med tusentals lampor i fantastiska färger gick vi in, i jakt på en lampa. Men jag föll för något annat, något som var helt omöljigt att motstå..

 

Dessa godingar packades ytterst försiktigt ned i en påse och bars med ömhet hela vägen över en kontinent. Nu står dom och väntar på något ställe, fint nog, att ställas på. Mina älskade, handmålade, turkiska skålar.

 

 


Sommarkänslor.
Som om någon placerat den där för att jag skulle se, som att det var meningen att jag skulle ha den. En berlock som förgyllde min dag och som står för allt jag känner just nu. Nu trampar vi framåt, bestämt och förväntansfullt.


Trallalaa.

Vi sitter och tittar på Bachelorette och jag känner mig glad.

I´d like to build the world a home
And furnish it with love
Grow apple trees and honey bees
And snow-white turtle doves

I´d like to teach the world to sing
In perfect harmony
I´d like to hold it in my arms
And keep it company


Tillsammans.

 

 

Det känns skönt att ha henne hos mig igen, det känns skönt att vara med henne igen.

Det känns skönt att vi är vi och att vi har varandra.

 


Dag 29 – Mina ambitioner


Jag har många ambitioner och drömmar. I perioder väljer jag att lägga dessa åt sidan och focusera på nuet och ibland tar jag upp dom igen. Jag försöker att inte planera för mycket för framtiden och jag tror att det är därför jag sällan tar tag i planerna och styr upp dom. Jag är lite kluven där, jag vill planera för mig och veta hur allt ser ut framöver. Samtidigt som jag inte vill bli styrd utan helst jobba efter nuet, vad jag kan göra idag.

Men den stora ambitionen för tillfället är utbildning. Jag vill studera, jag vill byta inriktning. Just nu och det senaste året har det lutat åt inredning. Jag har hittat en utbildning som jag vill gå och kommer det inte något stort i vägen ska jag banne mig läsa. När jag är redo, när jag är klar med frisöryrket.Min kärlek.


...min vardag, min trygghet.
Uppsala.

Merhaba!


En kort sammanfattning, i bilder och i text. Det var planen...
Vi har varit i Side och hälsat på en vän, hon bor där, jobbar som showartist för Ving. Resan började med trubbel med bokningar och orosmålnen hopade sig på himlen, för en stund trodde vi inte att vi skulle ta oss med på planet. Men när det väl löste sig slog allt om till en komplett semester. Vi har levt VIP i allt ifrån första klass på planet till gratisdrinkar och specialbehandling på restauranger osv. En räkmackevecka, kort och gott. Vädret har varit perfekt och även fast det inte blev allt för många timmars sömn så känner i alla fall jag mig utvilad.

Skratten har bubblat på ytan, bikiniränderna lyser vita på kroppen, håret är solblekt, stränderna har varit välbesökta, shoppingkassan tömd, turkiskan har slipats och minnesalbumet har fyllts på med ännu en upplevelse.

Ett stort teşekkürler till Emma och Max som tog in oss i deras hem för en vecka!


Mormor är på dagis, invigningen är avklara...

img_7204 (MMS)

Mormor är på dagis, invigningen är avklarad och vi har checkat in bagaget. Innan det här dygnet är över kommer jag verkligen att förtjäna den kommande veckans semester.


Grannsämja.

På kvällsrastningen möter vi ofta en Yorkie och hans husse, yorkien är 10 år och rätt skröpplig. Hans husse är glad i hågen och stannar och pratar nästan jämt. Yorkie är inte så intresserad av att leka med Mormor och det har hon lärt sig, så hon håller sig undan.

Ikväll stod de på andra sidan gatan och pratade med en kvinna, hon klappade på yorkie och pratade glatt med husse. När yorkie fick syn på oss blev han nog överraskad och gav ifrån sig ett litet vrål, varpå kvinnan sa: "jaa, jag förstår han, jag skulle också reagera så om jag såg en sån hund". Hussen säger då: "Det är en tik, hon är jättesnäll, de brukar träffas, det är bara att han är så gammal och kan reagera lite oväntat ibland". Kvinnan blev stum.

Jag gick stolt vidare och tackade min lyckliga stjärna för att det var "rätt" granne som stod där när kvinnan sa dessa ord.


Side.

 

Nu är det äntligen bokat! På lördag lämnar jag in Mormor på pensionat och beger mig emot varmare breddgrader. Kakan, min trogne följeslagare ska självklart med och vi kommer att bo hos en vän från förr. Vi kom undan farligt billigt och jag hoppas på en vecka av värme och avkoppling. Att lämna in Mormor på pensionat en hel vecka tar emot, men vi ensamstående hundägare som har långt till släktingarna måste väl också få resa ibland? ;)

 

Med detta i åtanke tar jag tag i tvätten, det känns lite roligare nu faktiskt.

 


Matte säger; "stanna", men inte hur.

img_0656 (MMS)

Matte säger; "stanna", men inte hur.


Lathund.

När kroppen säger stop.

Igår var jag på spinningpass, efter 15 minuter ville jag gå därifrån. Kroppen orkade inte ens med uppvärmning och när jag tvingat och segat mig igenom passet skyndade jag hem för lite fotboll. När jag någon timme senare skulle ta ut Mormor på promenad sa det stop på riktigt, benen var som spagetti och kroppen skrek efter vila. Så, hemåt bar det, hem till sängen och planeranet av semestern. Nu går kroppen tungt och jag tror att den där resan kommer att sitta fint.

Att fånga ett ögonblick.Erik Saade sjunger i bakgrunden, solen steker och blåsten är varm. Solglasögonen trycker mot näsryggen och lämnar små röda märken. Folk strömmar, de ska nog till musiken. Två sitter och väntar och jag går där, i solskenet, i min nya klänning. Uppsala är vackert, mina tankar likaså.


Mormors helg.Chefen höll mig uppdaterad med bilder hela helgen, redan efter första kvällen slappnade jag av lite och kände att hon är i trygga händer. För inte ser Mormor ut att klaga i alla fall.


Om att hitta rätt.När skrattet bubblar på ytan och leendet inte kan gömma sig någonstans.
När kroppen längtar efter mer och det tråkiga bli roligt.

Då är det i alla fall något som stämmer.


Mobilblogga

Jag har skickat in en massa mobilinlägg men det verkar inte vilja dyka upp.

så.. ni får hålla er till tåls, det kanske dyker upp flera på en gång snart, eller så är det någon annan stackare som får mina inlägg. Vad vet jag? :)

Fick en bild ifrån chefen.    Det kunde in...

img_7658 (MMS)

Fick en bild ifrån chefen.    Det kunde inte värma mer än såhär!


Sommar, sol och dreggelbollar.

img_0680 (MMS)

Sommar, sol och dreggelbollar.


Ja, int veet ja!

img_8969 (MMS)

Ja, int veet ja!


Uppsala bjuder på sitt absolut finaste väd...

img_9866 (MMS)

Uppsala bjuder på sitt absolut finaste väder och än en gång är jag på väg. En helgtripp väntar och det ska bli skönt att lämna det tomma hemmet. ETOS är sig inte likt utan Kakan och David.


Det här med träning.

Ni som känner mig sen en längre tid tillbaka vet att jag inte är någon större förespråkare för träning, jag väljer gärna en god middag eller en lyxig frukost före ett träningspass. Men, för ca. en månad sedan samlades jag tillsammans med Kakan och E på ett fik. Vi bestämde oss för att börja träna, jag minst tre gånger/vecka och de andra tjejerna mer. Efter det fikat hade jag ångest, vi bokade in ett spinningpass och före det första passet på väldigt länge hade jag dödslängtan (nej, inte på riktigt dödslängtan, men nära inpå).

Nu, snart fyra veckor senare vaknar jag en ledig dag och känner en längtan efter träning, jag orkar mer, känner mig piggare, snyggade och gladare. Det är fortfarande tungt att lämna hemmet för träning men när jag väl är där beger jag mig inte hemåt först jag verkligen fått svettats.

Det här berättar jag inte för att jag vill skryta,
jag berättar det för att jag är så förbannat stolt över mig själv!

Nu får vi bara hålla tummarna för att detta träningssug håller i sig, det har ju dött ut förr.


En ledig dag.

En ledig dag ska man sova ut, en ledig dag ska man återhämta sig, en ledig dag skam man inte vakna före åtta. Så är det bara!

Mormor och barnen.

Mormor tycker att barn är läskiga. Därmed basta!
Jag har alltid accepterat detta och undvikit barn och eftersom att jag inte haft någon kontakt med dom små människorna så har det varit enkelt. Men nu ska jag iväg på äventyr, igen, denna gång utan Mormor. Jag hade bokat det vanliga hunddagiset när min chef fick veta detta och skrek rätt ut; "Men vii kan ju ha henne!!"

Min chef har två barn, Iza och Cesar, de är hundvana men jag är nervös ändå. Vi bokade in en Mormor-barn dejt för kvällen för att se hur det skulle funka och jag blev överraskad. Mormor reagerade som förväntat med att ligga vid dörren och skaka för att till och från krafsa mot dörren för att ta sig ut. Men efter lite godislekar och ett otroligt fint tålamod av båda barnen vågade sig Mormor fram och sen var dom oskiljaktiga. Det är få barn som har den diciplinen att gå så försiktigt fram med hundar och hoppet för en framtid kring barn började tändas. Än krävs det lite jobb men dom gjorde det bra, Mormor och barnen.
RSS 2.0