Idag vs imorgonIdag har jag kramat mina kollegor på förra jobbet hejdå.

Imorgon - Hårguiden


Sundsvall

Sundsvall bjuder på fint väder och bra sällskap.
Jag trivs i (mitt) Sundsvall.


Prova på.

Första blogginlägget via nya telefonen...

Jag sitter på tåget, destinationen är Sundsvall. Att åka dit brukar alltid vara botterljuvt men idag känns det inte så. Idag känns det bra i magen och jag ser fram emot att spendera tid med vänner som jag inte träffat på länge. Mormor är i tryggt förvar hemma, det fick bli min nya kombo David som fick ställa upp som hundvakt.

Nu har jag semester, nu ska jag njuta.

a**


oj oj oj.. Imorgon ska Mormor hälsa på Renee och Kaliber, där ska hon bo hela vägen till söndag. Jag vet att det är ett bra ställe för henne att vara på, Renee vet vad han gör och Kaliber är en klippa. Men jag är nervös som vanligt, tänk om hon blir en painintheass. Alltid lika nervös. Alltid lika orolig.

Beställningsvara.

Idag har jag lagt en beställning på Iphone4, jag tror att jag har lite ångest men jag kan inte bärga mig tills jag får den i handen. Bitterljuvt är ordet.2 arbetsdagar & 1 tågresa bort...

Bonusfamiljen.

Jag tänker mycket på min familj, ikväll tänker jag på mammas "bonusfamilj";
Tomas, Tord, Ivar & Margareta.

...och självklart den stackars (fantastiska), numer ensamma kvinnan.

En enkel kväll, i ett enkelt hem.

Det är måndagkväll, jag sitter hemma på sängen, har surrat med E. Om allt och ingenting har vi surrat och nu lyssnar jag på Håkan, han sjunger en sång om arsenik och gammal kärlek, jag skrålar med.. förstås. Bredvid mig på sängen ligger ett block med några blyertsrader skrivna, hittills har jag bara fått ner:

Las Vegas
Torkat kött

Badarticklar
Jeans?
Tröjor? (2 st)
Reskläder

Iphone?

Jag har ruvat på ett beslut... det eviga telefonproblemet. Jag tror att jag har bestämt mig, imorgon, om jag vågar, blir jag en i gänget; Iphoneägare. Det känns spännande och kul, men ångestladdat och skrämmande..

Det är så jag säger det.


Första löpet.Bilder på Mormor från hennes första löp. Hade nästan glömt hur jobbigt det var för henne. Såhär såg hon ut i två veckor, däckad och antagligen med massor av smärta. Skönt att det är över.

också den trevliga.

Nästa promenad blev längre och mycket trevligare. Den tryckta stämningen är som bortblåst och jag är stolt över FrökenMormor igen. "Tack för promenadsällskapet" säger jag och kan nu släppa dagens tumult för ett tag.

Snart är den här veckan över jag jag ser fram emot nästa. Nu är jag bara fyra arbetsdagar och en tågresa ifrån Sundsvall och alla där. Till er inblandade: Jag längtar!


Grannens hund.

I samma hus som vi bor i finns det en gudomlig amstaff, hon är trygg, lugn och trevlig. Nej, hon har inte det bästa hundspråket, men i överlag är hon helt fantastisk. Mormor dock, hon hatar den där hunden. Hon skvallrar fint på andra hundar, är inte intresserad av några dispyter med varesig pudlar, goldens eller schanuzers.. men den där hunden. Jag blir Galen!

Vi blir så osams min hund och jag, varje gång vi mött den hunden. Som nu, nu är det tyst och tryckt stämning här hemma. Mormor kan konsten att göra mig arg, men det är väl så det ska vara?

Jag måste lära mig att hantera möterna med den där hunden för det blir ju inte bättre av sig själv.

Ge mig styrka!

Längtan.

Idag vaknade jag med en inre längtan efter skoterspår, brasor, skidbackar, pimpelfiske och allt sånt den sena vintern hör till. Efter en titt på termometern valde jag att pälsa på mig och ta med Mormor på en ordentlig vintermorgonpromenad. De annonserade 15 minusgraderna gjorde sig inte rättvisa, det var fantastiskt skönt ute och hemlängtan blev enorm.

Ge mig en tjock och burrig skog, nu!


Nuså...

..kommer äntligen svaret på frågan; "vad var det Sussie vill att vi skulle hålla tummarna för?"

Jag har fått ett nytt jobb!
En grymt bra salong som ligger 50 meter ifrån mitt hem.
En salong med höga ambitioner för framtiden och bra med tid för varje enskild kund.

Jag längtar, längtar, längtar till min första dag på nya jobbet.


Hårguiden - here I come!


Gamla tider.
Jag har beställt en bild på Mormor som ska målas av en fantastiskt duktig konstnär och bloggare; Lisa. För att komma åt min absoluta favoritbild på Mormor började jag gå igenom gamla bilder.

SHIT! Efter att ha gått igenom 5 år av foton och minnen kan jag konstatera att jag glömt mycket, jag har levt ett liv som inte finns med i min Världsbild idag. Jag har levt ett liv som känns som en dimma, jag minns inget, har glömt stora delar. Framförallt har jag glömt hur kul jag har haft. Jag har glömt hur min vardag såg ut och vad jag levde för.

Jag är glad för dagarna som gått, jag har lärt mig otroligt mycket och jag tackar min lyckliga stjärna för min personliga utveckling. Vem är tjejen på bilderna? Vem lever hon med och vilka är hennes vänner? Det är som att tjuvkika på någon annans liv, men det är mitt.. mitt liv då, med dom.


Dagens...

...jag kan fortfarande inte berätta om gårdagens viktiga händelse, det är inte över ännu. Väntar fortfarande med spänning. Däremot kan jag berätta att idag, om drygt en timme ska jag till doktorn. Ska kolla upp allergier, varför det klias i munnen och halsen när jag äter mat.


showoff & träningstips

Vi börjar väl med showoff: Konsterna kräver lite extra finslip, men vi har något på gång..


..och så till problemet:...man ser mest mig, men det som händer är följande; Jag vill få Mormor att komma med grejen till mig, lägga den i min hand. Hon har lagt på sig detta beteende: Ta grejen i munnen, viftar med huvudet uppåt, lyfter på tassen och släpper grejen på plats.

What to do?

Handvändning.

Från att ha inga-planer-alls till att vänta sig en otroligt viktig dag.. Än så länge kan jag bara säga; håll alla tummar ni kan, om allt går vägen så dyker informationen om den här dagen upp här snart.


Dom bästa...

Den där dagen...

...som jag aldrig firat, som är sjukt kommersiell och som gör att hårdingarna på jobbet smälter och beteer sig som små fnittriga, förälskade tonåringar. Dagen börjar växa på mig, det är roande att se tjejerna bli små kärlekskranka mjukdjur. Det är härligt att alla visar sin kärlek så tydligt och jag älskar stämningen i luften, alla är kära, alla är glada. Men varför ser jag aldrig trebarnsföräldrar gå på Ica och hålla hand annars? Varför blir inte tjejerna på jobbet fnittriga 10 november? Varför uppvaktar inte deras killar dem lika ordentligt en "vanlig" dag?

Jag har inget emot Kärlekens 14:e februari, men jag skulle bli mycket gladare av att bli uppvaktad vilken annan dag som helst, när jag minst anar det, när jag minst förtjänar det.

Amen! ;)

IsfestivalDet är isfestival i Uppsala och självklart var jag och Mormor där för att spana in isen ifrån Jukkasjärvi som förvandlats till rena konstverk. Med oss hade vi Ellinor ifrån mitt jobb som gjorde vandringen lite trevligare.

Mormor betedde sig som den stjärna hon är och jag var stolt då hon både skvallrade och visade lugnande signaler till mötande hundar. Hon behöll fokus trots ett evigt zick-zackande mellan vuxna, barn, hundar och pulkor. Ellinor var förbluffad över vilken fokus man måste ha som hundägare och vi fick oss ett par goda skratt åt folks kommentarer och blickar...

En karl vi mötte hade med sig en liten hund i terriervariant, förmodligen en korsning. Hunden blev lite skrämd av att Mormor "plötsligt" stod en halvmeter ifrån henne och i ren förskräckelse (misstänker jag) morrade hon till. Ägaren utbrast då: "Just den där ska du nog inte bråka med", varpå han gav mig en iskall blick och gick vidare.

Förkylningen blev inte bättre och efter hemkomsten har vi varit stationerade i sängen hela dagen och här förblir vi liggande tills det är dags för en kort kvällspromenad.

Mitt sällskap.

P.s. José Gonzalez kommer till Uppsala i april. Gissa vem som ska gå?

Nu är det bokat..


  • Resa till Sundsvall, tur & retur, helhelg.
  • Resa till Boden, tur & retur, helvecka.
Ytterligare två delmål i vardagen att se fram emot.

I Sundsvall ska jag äntligen få träffa vänner av fantastiska slag:


Undra och de fantastiska ex-grannarna.


Kerstin, Algot och deras blommande Matte & Husse.
(foto: Tomas)


Roy, Rocky och familjen runt det blå bordet....och i Boden, ja, där ska jag få träffa dom som står mig absolut närmast:


Familjen med stort F. Min Familj.

Tusen tack till älskade Mor för biljetterna som förgyllde min helg!

ynklig


Uppsala bjuder på det finaste av väder, solen strålar och kylan är lagom. Mina vänner har grillat i snön och mamma berättade just om en fantastisk vinterpromenad. Själv ligger jag här i sängen, sjuk, igen. Tacka vet jag Petra, hon har rastat Mormor och fösett mig med nödvändigheter som choklad och alvedon. Jag kommer att sakna henne när hon flyttar ut. (nej, inte bara för att jag blir bortskämd när jag är sjuk)

Dagens planer var annars att gå på föreläsning, få ansiktsbehandling, kolla anikbutiken och umgås med vänner. Det får vänta till en annan helg, en helg då jag inte är lika ynklig.


Storm.


Kall, hård, envis och elak. Det är dagens väder, så är även dagens jag.

P.s. I hate you


Idag.

Idag klev jag upp sju.
Idag har jag fullbokat.
Idag är jag ledig.Epoker.


Ett liv är fyllt med epoker, alla har vi många saker som delar upp livet i mindre bitar. Jag har omedvetet delat upp mitt liv, delvis för att det är lättare att minnas, delvis för att stora saker i livet gör automatiska uppdelningar.

Det känns som att en ny epok är på väg att starta, i alla fall i mitt liv.

Jag välkomnar en ny epok, ett oskrivet blad.

Förväntningar

Återigen har jag trott för lite om min hund och vår träning. Jag har alltid använt dubbelkommando på sitt/ligg/stå och aldrig egentligen testat utan. Av en slump råkade jag göra det idag och.. vips! Hunden flyger ner i liggande/sittande.

Jag säger bara: WoW!

(titta vilka småsaker som kan förgylla en dag)

Dagens bild.Jag stal den här bilden ifrån min kusin: Marias facebook.

Boris verkar lite nervös när han åker bil med lill-matte, kanske rentav livrädd?

Bilden gjorde då min dag iallafall.

GuldhundenKolla vad jag hittade på facebook, guldhunden själv. Lina träffade Charlie för några veckor sedan, han såg välmående ut och han blev jätte glad att träffa Lina. Det var härligt att höra ifrån "honom". Jag kommer att vänta, vänta och längta till den dagen jag får träffa honom igen. Snutthunden. 

Idag blir Mormor och alla hennes syskon i Emmerdales M-kull exakt 2½år.

 

Min alldeles egna lilla galenpan(d)a.

+/- n


Min bästa vän.


Igår tog jag en kopp the på ett café, i min ensamhet satt jag där och njöt. Jag trivs i mitt sällskap och jag har mycket att säga mig själv, mitt samtal med mig blir aldrig långtråkigt eller pinsamt tyst. Jag är min bästa vän.
Idag log jag för mig själv när jag promenerade runt med min andra hälft, jag skrattade åt mina skämt och fnissade när jag halkade runt på isbanorna som skulle föreställa gångvägar.
Imorgon ska jag cykla till jobbet på min farmors gamla cykel, med vinden i ansiktet och suddiga ögon kommer jag att närma mig jobbet med stormsteg. Jag ska jobba och sen gå hem och laga fin mat till mig själv, ta ett glas vin och bara njuta.

För lite mer än ett år sedan sa någon till mig: "Du kommer aldrig att klara av att leva själv, du kommer träffa någon på en gång, du är för sällskapssjuk för att kunna leva själv. Du är för social."

Jag vet att han menade väl och jag vet att han inte önskade mig något ont. Jag vet också att han hade fel, för en gångs skull.

Jag är nöjd med tillvaron och Ellinor; det är inte så hemskt som du tror, det kan faktiskt vara skönt. För varje dag är en ny dag tillsammans med mig, en ny dag att lära mig något nytt om mig.


“ Baby when I used to love you, there’s nothing that I wouldn’t do
I went through the fire for you, anything you asked me to
But i’m tired of living this lie
It’s getting harder to justify
Realized that I just don’t love you
Not like I used to”12 124

På kursen jag läser har vi fått i uppgift att skriva ned vad vi gör och hur vi äter, samt bära rörelsecensor.
Idag har jag varit ledig och trots detta gått hela 12 124 steg. Ska bli spännande att se morgondagens resultat.

Tack och godnatt!

Andra sidan.


Jag fick ett samtal från andra sidan Jorden..
Det var ingen mindre än Herr Lilja som ringde. Han satt på PhiPhi och njöt av livet.
Härligt att höra hans röst igen.

God morgon Världen!

att träna in en konst...

...kan gå till på några olika sätt, här är våra alternativ:

  1. Det går fort, enkelt och konsten sätter sig så hårt att den används jämt.
  2. Matte får tänka om och anpassa, efter några omorganisationer förstår vi varandra.
  3. Hunden tittar på matten, backar, suckar, skäller lite. "jag tänker inte göra något, ge mig godiset bara"
Idag dök det upp ett alternativ nummer 4.

  • Pandan försöker ett par gånger, blir lite skrämd och sätter sig vid dörren med svansen mellan benen.
För er som sett mig in action med Mormor vet att jag är en av dom fånigaste hundägarna i Världen. Duttar och daltar i evigheter. Idag skulle jag jobba in "snurra", inte som i rulla runt på rygg, utan gå i cirkel. Jag använde target för att vara tydligare, för att underlätta jobbet för mig och för att slippa luta mig över Mormor på ett hotfullt sätt. Jag har jobbat in konsten på flera hundar tidigare, men det gick inte på Mormor. Det gick inte!

I vanliga fall hade jag nu satt mig ned med Mormor, byggt upp lite självförtroende hos henne och fortsatt på ett nytt sätt efteråt. Idag gick det inte, jag sa helt sonika till min hund att: "du är ju sämst" och avbröt träningen för kvällen.

Nu är vi vänner igen, Mormor pussas och jag pussas tillbaka.
Vi gottar ihop oss vid datorn och snart ska vi somna i varandras tassar/armar.

Behöver jag säga att hon är mitt allt?I rymden finns inga känslor....just sayin.

RSS 2.0