Viltspår ÖK

Yeeeey!

Vi gjorde det! Min lill-fis och jag, mest lill-fisen förstås. Vi tog en etta i öppen klass, jag kunde inte vara mer stolt! Idag är det verkligen "fest och kalas" hemma.

 

Jag har inte nog mycket tro på Mormor har jag märkt, är alltid beredd på sämre resultat eller helt enkelt misslyckanden. Varför vet jag inte för hon har alltid varit duktig på spår. Det var första gången jag bara gått efter Mormor helt och hållet utan snitslar, jag var jätte nervös och släppte inte blicken ifrån henne för att helatiden ha koll på om hon spårade eller ej. Efter ett tag tänkte jag att "när nu är vi ute och cyklar", men då fick hon tag i spåret igen och strax efteråt kom vi till skott-platsen. Skottet gick jätte bra, hon blev bara lite ivrig efteråt och när klöven sen var funnen var det en stolt ägare som tuppade sig fram genom skogen.

 

Min älskade, älskade lilla Panda.


Kärlek


Idag är jag kärlekskrank. Såg Valentine´s day igår och vaknade imorse med en känsla av kärlek i hela kroppen. Finns det någon bättre känsla att vakna upp med? -Njaa..

En morgonpromenad i skogen med älskade Mormor gjorde morgonen extra bra, att gå på stan med trevligt sällskap och att det ser ut som att jag får lägenheten såld gjorde dagen helt exklusiv. Kanske skulle man fira?

Nu fattas bara att rätt lag vinner på matchen ikväll, kan ju alltid hoppas.

Mycket kärlek och sånt, till alla er!

ExperimentVänskap

"kulåbusamedUndra - yipppiiee"

 

 


En sväng på stan

 

Var nere på stan för en träff med Lina nyss. När vi kom ner till stan, jag och Mormor var det fullt med barn där. Överallt var dom i glada färger och cyklop på huvudena, endel hade färgglada handskar och det fanns även ett gäng med flytvästar. Det var någon form av friluftsdag och musiken dundrade medan barnen dansade på en dans som dom alla kunde. Det blev en bra terapidag för Mormor, hon har en ruskig rädsla för barn (dom fanns överallt), ballonger gick sönder och festistetror smälldes, det blev ett ruskigt liv helt enkelt. Men Mormor tog det ganska med ro, bara lite stress sken igenom när festisflaskorna smälldes lite för nära och barnen kom närmare.

Att hälsa på alla vuxna, det gjorde hon gärna, framförallt Lina, jag tror att Mormor har en liten ouppklarad kärlek till Lina. Men så fort ett barn kom fram så kröp hon snabbt in under bänken, tills faran var över.

Hon är en stjärna min Mormor.

 


Höstdag


Idag är dagen då allting blev fel och inget gick som det skulle. Idag är dagen då jag åter hamnade i det där ruskiga vägskälet som jag trodde att jag tagit mig ur och lämnat bakom mig. Idag är dagen då jag hamnade på ruta ett igen.

När allt kändes som mest hopplöst tog jag på mig promenadskorna, kopplade Mormor och tog mig en runda, hur lång, det visste jag inte, jag bara gick. Nu, 1,5 timmar senare har jag kommit in, jag har upptäckt nya delar av Sundsvall, fina hus och ännu mer stigar. När dom här dagarna kryper sig på är det bra med en promenad, höstkylan nyper tag i kinderna och den kalla luften blåser ur huvudet. Att bara gå och tänka på annat fick mig att inse, att dom här dagarna ska man tänka på bra saker, dom jobbiga sakerna kan man ta itu med en bra dag.

Så... idag är jag tacksam för en skadefri hund och långa, kyliga höstpromenader!

Ändrade planer

Idag skulle jag och Mormor gå ett viltspår men virrig som jag är missade jag att återkomma till domaren för uppdatering om vi skulle gå spåret eller inte. Bokade dock in ett nytt spår till senare i veckan.

Istället åkte jag och Lina upp till Södra berget och fikade i solen. Jag valde att ta en promenad ner med Mormor, vi gick lite annorlunda vägar, off-road ka man även kalla det. Var hemma 1½ timme senare, plaskblöt om fötterna.


ÖK

Idag ska vi se om uttrycket: "vila sig i form" kan funka?
Mormor & jag ska gå vårt första spår i öppen klass. Jag har haft all tid i Världen att lägga spår och träna med fröken, men det har inte blivit av. Oftast pga regnet. Här i hemmet skyller vi på regn, varken jag eller Mormor är särskilt förtjusta i den formen av nederbörd. Jag kan även erkänna att jag har lite svårt med något som kallas framförhållning, det är inte min starkaste sida. Men idag får ni hålla tummar och tassar för kl: 15.00, då gäller det!

Mitt mål för dagen är att vi tar oss igenom spåret, inget mer. Jag räknar inte med några ettor och jag kommer att vara Världens stoltaste matte om vi lyckas ta oss fram till klöven utan jätte mycket guide ifrån tävlingsledaren.

-Vad gör vi?
-Nu kör vi!

Hemlängtan


Mörkret har landat och jag känner mig inte alls tillfreds. Jag har en otrolig hemlängtan, var? kan man då fråga sig, jag bor ju mest överallt mest helatiden. Jag vet inte heller svaret på den frågan. Kan det vara Boden, där jag har dom jag kännt längst, dom som alltid funnits där, min familj? I Luleå har jag de trognaste vännerna i Världen, vänner som inte skulle tveka att springa ut i en kall, mörk och blöt kväll för att finnas till. Umeå, kära Umeå, jag tänker på dig. Sundsvall är var jag befinner mig, skulle vara konstigt om jag saknade det här, fast jag saknar nog Sundsvall lite ändå. I Gävle har jag en vän? Fast å andra sidan har jag min "tvilling" och mitt F4 i Uppsala, i Uppsala känner jag mig trygg, där känner jag mig som hemma. Kan jag längta till Stockholm? Där finns en som fastnat, speciellt idag.

Jag vet inte, men jag saknar alla er.. Det ska ni veta.

Regniga dagar

Rainy days


Fredag & 90-tal

Jag ser fram emot den här fredagskvällen, jag vet inte varför, ännu. Men det kan bli en trevlig kväll, varesig jag stannar hemma eller rör mig utåt. Det är alltid spännande med fredagar. Tycker ni inte det?

Sitter nu och lyssnar på 90-tals låtar och det ger peppning. Jag blir glad.
Eller vad sägs om; Pandora, Rednex och Spice Girls?Sjukt kul!

 

Läste den här texten på Linas blogg för över ett år sedan, nu dök den upp på facebook igen och den är sjukt rolig!


Tristess
Bilder ifrån dagen och nej, jag är ingen laga-mat-fota-människa men visst, jag lider till och från av tristess och jobbar nu på att lära mig en kamera. Därav all fotografering.


Från igår till nuIgår blev jag bjuden på middag hos Anna och Marcus, fick självklart gosa på lilla Ella då. Världens finaste lilla Ella. Hon har lärt sig att le emot kameran.
Dagen började med morgonmys i sängen, Mormor snarkar och matte snusar på gos-trollet. Det kan vara en av de bästa stunderna på dagen. Sen var det läge att börja med tvätten.
På morgonpromenaden hittade jag ett litet "Svamp-träd".
...och Mormor hittade en lååång pinne som hon bar hela vägen ifrån Södra berget till gården, där fick hon tugga en stund innan det var dags för tvätten att hängas.


Försäljning

Nu ligger den ute, min lägenhet är till salu. Café-jobbet ringde och ville att jag hör av mig direkt när jag sätter min fot i Uppsala, jag hoppas kunna göra det om två veckor. Det är dags att börja jobba igen nu.

Lägenheten är städad, hunden är rastad och arbetad, samtal färdigringda och nu återstår bara Tv och The.


Här kan ni kolla på lägenheten.


Dom små sakerna

Vaknade riktigt pigg och utvilad idag, igår sov jag iprincip hela dygnet och det gjorde gott.
Det dåliga samvetet (mot Mormor) pickade på redan igår, men då led jag av en släng av den berömda "dagen efter sjukan", så att hitta på något vettigt var bara att glömma.

Idag har vi varit i skogen och promenerat, en lös, lycklig hund och friskluft plus motion, det gör susen. Tänk att det finns få saker i livet som gör mig lyckligare och idag har jag fått uppleva den totala lyckan. Det krävs inte mycket minsann.. Jag hade kunnat gå hur länge som helst men blodsockret sjönk och magsäcken ropade efter mat.

 


Vill, men orkar inte, inte nu.
Idag är jag trött, idag är en bra dag för tv tittande och choklad. Vi har sovit och sovit hela dagen och jag kom just på att jag inte ätit något på 24 timmar. Det får bli korv och makaroner till middag. Jag vill berätta om gårdagen, som var fantastisk men jag orkar inte nu, nu får det bli mat.

Over and out /Slagen hjältinna.

Att finnas därNär jag är ledsen och nere har jag Mormor, hon gör mig lycklig på sitt aldeles egna sätt.
Hon liksom sprider en värme och det sprätter lite i kroppen på henne, nästan som att hon inte sår ut med att se mig sådär, nästan som att hon känner sig hjälplös.
Hon lägger sitt lilla huvud mot min hals och lugnar, ger mod och kärlek på ett sätt som ingen kan.
Hon är tålmodig och hon lyssnar.

Nu är det min tur att vara Mormor för någon annan, jag ska försöka ge som Mormor gör.
Jag ska försöka hålla mig i skinnet och inte känna mig hjälplös.. men det är svårt.
Om jag kan ge som Mormor gör, om jag lyckas med det, då har jag lyckats tusen gånger om.


Marilyn Monroe


Emmerdale´s Marilyn Monroe - "Mormor"

Jag gick nyss igenom en massa bilder, här är några på Mormor.Premiär på SJ, året var 2010, månaden var Mars.


Poserar vant i soffan, fick på sig något som matte rensade fram i flytten.


Kloka damen vet hur man gjorde på 80-talet när man skulle tänka.


Olycklig hund efter en operation.


April i parken i Uppsala på en av våra många 5minuters promenader.


Mormor (ank)bröstar upp sig.


Ansiktslyft?

Arbetssökande.

Idag har jag varit i Uppsala och sökt jobb, gått runt till diverse salonger och caféer och jag är helt slut! Mormor fick låna soffan på mitt förra jobb och jag tog med mig Kusin Josefine på stan för att erövra varenda chef på varenda arbetsplats.
Det känns som att det varit en givande dag, jag tror att jag gjorde bra ifrån mig och förväntar mig att få minst ett 50% jobb efter dagens ansträngningar. För tro mig, jag jobbade hårt och övertalade cheferna att jag är den bästa att anställa. Jag tror att jag lyckades övertala några om att jag var perfekt för jobbet, trots inga-som-helst tidigare erfarenheter inom branschen. Ibland är det bra att kunna prata och... vara Norrlänning. ;)

Ja, idag ligger självförtroendet på topp!

STHLM

Ni som känner mig vet att jag har väldigt svårt för Stockholm, för mig har det alltid varit en stressig stad med alldeles för mycket folk och trängsel. Här finns spöken som är värre än Sveriges alla spöken tillsammans och för att inte tala om tunnelbanorna. Dom är inte kul alltså. Jag har lovat mig själv många gånger att ALDRIG flytta hit, men det sa jag även om Uppsala i och för sig...
Efter en dag i promenadens tecken har jag sett många fina (för mig) oupptäckta delar av Stockholm. Och visst, jag erkänner, stan är inte så hemsk som jag fått för mig.
Med hjälp av en fantastisk guide har jag fått en helt annan uppfattning men jag skulle inte bo här, inte nu i alla fall.
Djurgården, i bakgrunden syns den nya spårvagnen.
Jag själv, i sann turistanda framför "det där" museet.

Fästing...

...det var vad jag hittade på min älskade lilla panda när vi morgonmyste i sängen.
Det var en vuxen hona för att vara mer exakt. Jag har aldrig sett en fästing förut men det var bara att göra ett ingrepp på Mormor, dagens promenader hålls utom räckhåll för högt gräs.
jag-tycker-att-det-är-så-vidrigt-yäck-yäck!

Magspark.

Vi kom just in ifrån kvällspromenaden. Det började trevligt, Mormor lunkade på och fick busa med pinnar osv. En helt fantastisk kvällspromenad med många skratt.

På en mörk gränd mötte vi en Amstafftik med ägare, hunden var lös. Husse kopplade hunden och eftersom att Mormor varit lite grinig i hundmöten på senare tid valde jag att svänga av vägen och vänta tills hund och ägare passerat. Då ställer sig ägaren framför oss och tittar, pratar osv.

Mormor lägger av ett avgrundsvrål och jag får ursäkta henne.. Husse utbrister då;

-Du får ta tag i det där, tryck ner henne i marken och så...


Jag kan ju inte vara tyst och säger;

-Nähä, det tänker jag minsann inte göra!


Jag kanske är känslig, men jag tycker inte om när folk kommer fram och påpekar hur jag ska sköta min hundträning, framförallt inte främmande människor som jag inte ens bett om råd ifrån. Sen vill jag inte erkänna att min hund beter sig klumpigt, jag vet det och jobbar på det men jag vill inte höra det ifrån andra. Det är något som tar hårt.

...för min hund, min fröken Mormor är ju den bästa hunden i Världen!

Snigeläckel

På senare år har jag fått en ruskig fobi mot sniglar.
Just nu befinner jag mig i Stockholm, när jag var ute på en regnig promenad med Mormor råkade jag kliva på en snigel och insåg att dom fanns överallt!
Den minsta var som mitt lillfinger stort och den största, håll i er, var som en delicato chokladboll!
vågade inte närma mig dom största så ni får nöja er med några små...

Nya tag.

Efter ett galet år med galna utmaningar har vi äntligen börjat landa i vår nya vardag.
På det här året har vi hunnit:
  • Flytta, inte bara en gång, utan snart fyra gånger.
  • Operera Mormor, rehabilitera Mormor, röntga Mormor, döma ut Mormor och friskförklara Mormor.
  • Jobbat på två arbetsplatser, även slutat jobba på två arbetsplatser.
  • Vi har sagt farväl till två viktiga individer i vårat liv; Charlie och Mathias.
  • Vi har åkt buss, åkt tåg, åkt tunnelbana, åkt buss och åkt lite mera tåg. Mormor är nu en resvan yngling som tycker att hon äger alla tågkupéer, bussar och tunnelbanor som vi sätter oss på.
  • Mormor har hunnit fylla två år och har haft sitt sjätte löp.
  • Vi har lyckats med ett litet minimål som dök upp väldigt hastigt: Anlagsprovet.
  • Vi har satt nya mål och hoppas på att gå minst ett viltspår till, då i öppen klass.
...plus förstås en massa andra saker.
Nu känns det som att vardagen börjar ta sig.

RSS 2.0